فهرست مطالب

نشریه آینده پژوهی مدیریت
سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 78، پاییز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/09/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهراب خان محمدی، علیرضا بافنده زند صفحات 1-18
    مقاله حاضر بر اساس مدلی بر مبنای تئوری مجموعه های فازی برای تجربه و تحلیل ساختار سازمانی تهیه شده است. این مدل از سه مرحله تشکیل شده است. در مرحله اول یک سیستم فازی برای تعیین ابعاد ساختاری مطلوب (خروجی های سیستم) بر اساس ابعاد متحوائی موجود (ورودی های سیستم) ارائه می شود. بر اساس ادبیات تحقیق مهمترین ابعاد ساختاری سازمان عبارتند از رسمیت، تمرکز و پیچیدگی و نیز مهمترین ابعاد محتوایی سازمان عبارتند از استراتژی، تکنولوژی، محیط و اندازه سازمان. همچنین در این مرحله ابعاد ساختاری موجود نیز محاسبه می شود. در مرحله ی دوم، یک سیستم فازی برای تعیین اندازه مکانیکی یا ارگانیکی بودن (ساختاری نظری) سازمان ارائه می شود. ورودی این سیستم ابعاد ساختاری محاسبه شده در مرحله اول و خروجی آن اندازه ساختار نظری می باشد. پس از آزمون مدل، در مرحله سوم روشی برای تجزیه و تحلیل فاصله موجود بین ساختار نظری موجود و مطلوب ارائه می شود.
    کلیدواژگان: ابعاد ساختاری سازمان، ابعاد محتوایی سازمان، تئوری مجموعه های فازی، ساختار سازمانی، نگرش اقتضایی
  • علی اکبر فرهنگی، وحیده ترزمی نژاد صفحات 19-32
    در دنیای امروز، تکنولوژی های ارتباطی واطلاعاتی (ICTs)، دیگر تنها یک ابزار کارنیست بلکه زمینه تحولات شگرفی را در سازمان ها فراهم کرده است. از جمله این تحولات، تغییر در شیوه های ارتباطات در سازمان می باشد که در خدمت توسعه و پرورش انسان ها قرار گرفته و با تلفیق قابلیت ها و ظرفیت های ارتباطی در افراد می تواند به توانمندی و بهره وری ارتباطی منجر گردد و کارآیی ارتباطات را در سازمان افزایش دهد.
    در خصوص تاثیر ICTs در سازمان های طی سه دهه گذشته، مطالعات زیادی انجام گرفته که امروزه با تحول در گونه های تکنولوژی های ارتباطات و اطلاعات و تغییر در مصادیق و توانمندی های آنها، تعمیم یافته های این تحقیقات کاهش یافته است. به همین لحاظ در این مقاله سعی شده است تا ضمن تبیین نتایج تحقیقات گذشته، براساس مصادیق نوین اثربخشی تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی نظیر اینترنت، اکسترانت، پست الکترونیکی، تله کنفرانس ها و غیره بر متغیرهای ساختار اجتماعی (شامل پیچیدگی، رسمیت) و ساختار فیزیکی (شامل استقلال فعالیت ها از مکان و زمان) میزان کارآیی ارتباطاات در سازمان بررسی شود؛ و مدلی جامع جهت انسجام بخشیدن به ادبیات این موضوع در حوزه تئوری ارتباطات سازمانی طراحی و تبیین گردد.
    به منظور تکمیل هدف تحقیق، این مطالعه در واحدهای اجرایی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اجرا گردید که دسترسی به تکنولی های ارتباطی و اطلاعاتی داشتند و آن را به کار می بردند. اطلاعات جمع آوری شده از این سازمان با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و فرضیه های مبتنی بر مدل تحیق مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج تحلیل تجربی نشان دادند که داده ها بر روی تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی موجود در این سازمان می توانند به ترتیب از طریق کاهش رسمیت، عدم وابستگی فعالیت ها به زمان و مکان و کاهش پیچیدگی در سلسله مراتب سازمانی بر توانمندسازی ارتباطی کارکنان موثر واقع شوند و کارآیی ارتباطات سازمانی را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: اثربخشی تکنولوژی های ارتباطات، اطلاعات، جامعه اطلاعاتی، کارآیی ارتباطات سازمانی، ساختار اجتماعی، ساختار فیزیکی، توانمندسازی ارتباطی نیروی انسانی
  • محمدرضا محسنی ازغندی، سید محمد سید حسینی صفحات 33-44
    رقابت در صنعت برای تولید کیفیت بهتر در عرصه کالا و خدمات امری اجتناب ناپذیر است. در این راستا کشور ما با توجه به قدیمی بودن اکثر مولفه های تاثیرگذار آن در بخش صنعت، نیازمند نوسازی این مولفه ها می باشد.
    شاخص های عمده قانونی / حاکمیتی، اقتصادی / صنعتی، تکنولوژیک و درون بنگاهی به عنوان یک طبقه بندی جهت این مولفه ها در تحقیق حاضر بکار گرفته شده است. سپس با تجزیه و تحلیل نموداری و استفاده از نظر خبرگان زیر شاخص ها نیز مطرح گردید. سپس با استفاده از روش های تصمیم گیری در مورد هر یک از شاخص های 16 گانه اهمیت سنجی انجام شده، پس از آن با توجه به وزن و اهمیت هر یک از شاخص ها و نظر خبرگان در مورد فاصله از مطلوب هر یک از صنایع در این شاخص ها، صنایع مورد نظر جهت نوسازی اولویت بندی شده اند.
    کلیدواژگان: نوسازی صنایع، آسیب شناسی نظام نوسازی صنایع، شاخص های نوسازی، تکنولوژی
  • فریدون رهنمای رودپشتی، عظیم اصلانی صفحات 45-53
    چگونگی کنترل و اداره شرکت ها و همچنین روش های تامین مالی آنان، امروزه از مهمترین مباحث حاکمیت شرکتی در دنیا می باشد. کنترل و اداره شرکت ها تحت تاثیر مستقیم میزان تمرکز مالکیت سهام این شرکت ها است که در دست سهامداران عمده قرار دارد. چگونگی تمرکز مالکیت در کشورهای مختلف دنیا بر نحوه بر نحوه تامین مالی شرکت ها نیز موثر می باشد. در این تحقیق چگونگی تمرکز مالکیت و همچنین نحوه تامین مالی و اثر آن بر سودآوری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار می گیرد. از اطلاعات انتشار یافته سازمان بورس اوراق بهادار تهران در طی سالهای 83-79 در قالب ترازنامه و صورتحساب سود و زیان و یادداشتهای همراه ترازنامه استفاده می گردد. بررسی رابطه بین تمرکز مالکیت و اندازه شرکت ها (سرمایه) و ارتباط آنان با روش های تامین مالی (سود انباشته، ایجاد بدهی، انتشار سهام) از اهداف تحقیق حاضر است. اثر هرکدام از متغیرهای فوق بر سودآوری شرکت ها نیز بررسی می گردد. نتایج این تحقیق برای خریداران سهام شرکت ها و اعتبار دهندگان به شرکت ها و کلیه دست اندرکاران بورس اوراق بهادار در ایران و محققین و دانشجویان رشته های مالی می تواند کاربرد داشته باشد. میزان تمرکز مالکیت در شرکت های ایرانی با اندازه پایین، بیشتر است. با افزایش اندازه شرکت ها بر میزان سودآوری آنان در شرکت های ایرانی بطور معنی داری افزوده می گردد. با افزایش تمرکز مالکیت بر میزان تامین مالی از طریق ایجاد بدهی نیز بطور معنی داری افزوده می شود، یعنی بر طبق همان قاعده کلی همانند دیگر کشورهای دنیا که این تحقیق در آن مکان ها هم انجام شده، سهامداران اکثریت در ایران هم نمی خواهند با آوردن شرکای جدید کنترلی خود بر شرکت را از دست بدهند.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، تمرکز مالکیت، اندازه شرکت، سودآوری شرکت، سهامداران اکثریت (عمده)، تامین مالی، ایجاد بدهی، سود انباشته، انتشار سهام
  • رضا نجف بیگی صفحات 55-62
    استرس بخشی از زندگی اجتماعی و شهرنشینی است و می تواند بر سلامتی ما اثر گذارد. استرس نتیجه واکنش ذهنی و جسمی در مقابل چیزی است که با آن روبرو می شویم. استرس بر سلامتی و توانایی فیزیکی ما در مقابله با بیماری ها و مشکلات اجتماعی اثر می گذارد و افرادی که سلامتی جسمی و روحی دارند بهتر می توانند با استرس مقابله کنند، زیرا ذهن و جسم با یکدیگر مرتبط هستند. افرادی که در مراقبت از سلامتی خود مشارکت فعال دارند می کوشند تا فراگیرند که چگونه با استرس مقابله کنند. ما باید راه های کنترل و پیشگیری از اثرهای مضر استرس را بیاموزیم و برای خنثی کردن تاثیرات منفی استرس بر زندگی اجتماعی خود اقدام کنیم. آثار استرس را می توان بر فشارخون، ضربان قلب، خستگی جسمی و فکری مشاهده نمود. بنابراین باید وضعیت ذهنی و جسمی متعادل شوند. در این زمینه، انسان می تواند در مقابل استرس خود بازخور و اداره کننده خویش باشد.
    کلیدواژگان: استرس، عوامل استرس زا، اثرهای استرس، مقابله با استرس، استرس و سلامتی
  • محمدرضا ستایش، دنیا احدیان پور پروین صفحات 63-81
    با توجه به نگرانی های منطقی سرمایه گذاران از بازگشت اصل و سود سرمایه شان و پیامدها و هزینه هایی که وقوع ورشکستگی برای شرکت ها و اقتصاد کشور و سایر افراد و نهادها می تواند ایجاد نماید. در صورتی که بتوان از طریق مدلی احتمال وقوع ورشکستگی شرکت ها را پیش بینی نمود و پس از آن با علت یابی و استفاده از روش های حل مسئله به اصلاح امور شرکت ها پرداخت می توان از به هدر رفتن ثروت در قالب سرمایه های فیزیکی و انسانی و آثار آن جلوگیری به عمل آورد. علاوه بر این چنین مدلی می تواند راهنمای خوبی برای تصمیم گیرندگانی همچون شرکت های سرمایه گذاری، بانک ها و دولت باشد. با توجه به توانایی ها و کاربردهای شبکه های عصبی مصنوعی و ناشناخته بودن این توانایی ها در بازارهای مالی ایران تحقیق حاضر در جهت ایجاد مدلی برای پیش بینی ورشکستگی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه در این تحقیق عبارت است از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه مورد بررسی بر اساس نمونه گیری خوشه ای صورت گرفته است، بدین صورت که ابتدا بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده صنایع کاشی و سرامیک و سایر کانی غیر فلزی، غذایی، نساجی، لاستیک و پلاستیک، قطعات خودرو انتخاب شده و سپس نمونه مورد استفاده برای دوره 5 ساله 1383-1379 بر اساس طبقه بندی استخراج شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها که همان اطلاعات استخراج شده از صورت های مالی شرکت های نمونه است از نرم افزار EXCEL استفاده شده است. به این ترتیب که ابتدا نسبت های مالی مربوط به هر مدل بدست آمد سپس مدل آلتمن بر مبنای نسبت ها و ضرایب شان محاسبه شد و برای تدوین مدل شبکه عصبی نیز از نرم افزار Neuro soulation استفاده شده است و سپس نتایج هر دو مدل بر اساس آزمون نشانه ای ویلکاکسون، آزمون علامت مورد مقایسه قرار گرفته است نتایج بدست آمده از مدل شبکه های عصبی مصنوعی، نشان می دهد که این مدل از توانایی بالایی در پیش بینی ورشکستگی برخوردار است و می توان بااطمینان بالایی از آن استفاده کرد البته توجه به این امر ضروری است که ارائه اظهار نظر در مورد ورشکستگی یک شرکت با استفاده از هر روشی فقط بیان کننده هشداری در موردوضعیت آتی شرکت است و نه تایید کننده قطعی ور شکستگی آن. در این تحقیق نتایج حاصل از مدل شبکه عصبی مصنوعی با نتایج حاصل از مدل تحلیل ممیز چند گانه آلتمن مورد مقایسه قرار گرفت و با رد فرضیه Hs در هر دو فرضیه آماری می توان بیان کرد که: 1-مدل برگرفته از شبکه عصبی مصنوعی و تحلیل ممیز چندگانه آلتمن ابزارهای مناسبی جهت پیش بینی ور شکستگی شرکت ها هستند 2-دقت کلی پیش بینی مدل شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی ورشکستگی از تحلیل ممیز چند گانه آلتمن بیشتر است.
    کلیدواژگان: ورشکستگی، پیش بینی، شبکه عصبی، تحلیل ممیز چند گانه آلتمن، نسبت های مالی
  • محمدعلی افشار کاظمی، حامد عسگریان صفحات 83-101
    یکی از بخش های مهم و تاثیر گذار هر جامعه ای، آموزش عالی آن جامعه است. آموزش عالی هر کشور، عامل ایجاد نیروی متخصص و برطرف کننده مشکلات مختلف جامعه، بصورت علمی می باشد. در جامعه ما نیز، این عوامل و عوامل متعدد دیگر، موجب افزایش روزافزون تقاضای ادامه تحصیل در دانشگاه و ورود به این نظام گردیده، اختلاف زیاد تعداد متقاضیان با امکانات موجود، باعث ایجاد ظرفیت های جدید (و غالبا بدون برنامه ریزی) شده است. چون بین شروع ظرفیت سازی و به ثمر نشستن آن، فاصله زمانی (تاخیر) وجود دارد، در زمان ارائه ظرفیت های جدیدا ایجاد شده، بین مقدار ظرفیت با مقدار تقاضا، باز هم همخوانی وجود نداشته، این امر حتی گاهی، موجب تکمیل نشدن ظرفیت های موجود می شود.
    در این مقاله سعی شده است که، ساختار ظرفیت سازی جهت متقاضیان ورود به این سیستم، مدل شده و در چارچوب تفکر سیستمی و ابزار سیستم های دینامیکی، و در نرم افزار VENSM اجرا شود. در این راستا، ابتدا متغیرهای اصلی، شناسایی و روابط آنها در قالب حلقه های علی، تدوین گردیده، سپس، با طراحی مدل اصلی و در قالب نمودار انباشت – جریان تکمیل و در نرم افزار شبیه سازی شده است. می توان به این مدل متغیرهایی اضافه نمود، و هر نوع استراتژی و راه حل را، (بدونه آنکه در دنیای واقعس شاهد تبعات احتمالا منفی آن بود) در مدل آزمود. پس از طراحی مدل و اجرا نمودن آن، مشخص شد که، آنقدر که در میزان ظرفیت دانشجو، تعداد اعضای هیات علمی محدود کننده است، مقدار فضای آموزشی مورد نیاز در آینده (با توجه به اوج گرفتن نرخ رشد جمعیت در آینده) تولید گردد. از طرف دیگر، اگر نسبت ارتقای استادیاران به دانشیاران، نسبت ارتقای دانشیاران به استادان و نسبت تعداد فارغ التحصیلان دکترا که به عنوان استادیار استخدام شده اند، به کل فارغ التحصیلان مقطع دکتری، افزوده شود، نرخ پذیرش افزایش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: بازی نوشابه، سیستم آموزش عالی، مدلسازی دینامیکی، تاخیر، روابط غیر خطی، ظرفیت سازی
  • علی خلخالی، میترا صدوقی صفحات 103-119
    تنها راه مستقیم برای موفقیت روش های آموزش و یادگیری، توجه به موقعیت هایی است که شرایط تفکر را ارتقاء بخشد (جان دیویی 1946). از این رو تفکر انتقادی روشی از تفکر در مورد هر موضوع، محتوا یا مساله می باشد که در آن، متفکر کیفیت تفکر خود را با تحلیل و بررسی ماهرانه و دوباره سازی ارتقاء می بخشد (پل و دیگران، 1997). به عقیده کاترین کار (1990)، آموزش «خوانش انتقادی» می تواند هسته اصلی هر بحثی در زمینه «تفکر انتقادی» باشد. این پژوهش با این فرض که آموزش تفکر انتقادی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان موثر است . در پی ارائه مدلی برای سنجش تفکر انتقادی دانشجویان و نیز مطالعه تاثیر آموزش تفکر انتقادی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان می باشد. بنابراین فرضیه های زیر صورت بندی گردید:فرضیه ی اصلی:آموزش تفکر انتقادی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان تاثیر دارد.
    فرضیه های فرعی:1- میزان تاثیر آموزش تفکر انتقادی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان با توجه به رشته تحصیلی آنها متفاوت است.
    2- میزان تاثیر آموزش تفکر انتقادی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان با توجه به جنسیت آنها متفاوت است.
    3- آموزش تفکر انتقادی موجب افزایش تفکر انتقادی دانشجویان می شود.
    این پژوهش با توجه به موضوع و هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و بر حسب نحوه گردآوری داده ها، از نوع تحقیقات تجربی است. برای همگن ساختن آزمودنی ها از طرح پیش آزمون و پس آزمون، با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه تحقیق، دانشجویان مشروط (دانشجویانی که معدل ترمی کمتر از 12 کسب کرده اند) نیم سال اول سال تحصیلی 85-84 دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن که در مقطع کارشناسی در رشته های مختلف علوم زیستی و علوم انسانی مشغول به تحصیل می باشند، هستند. فراوانی جامعه، تعداد 485 دانشجوی مشروط می باشد که با بکارگیری... =R
    تعداد تقریبی 63 نفربطور تصادفی به عنوان نمونه برگزیده شدند.30 نفر در گروه تجربی و 30 نفر در گروه گواه قرار گرفتند.30 نفر گروه تجربی نیز به دو گروه 15 نفری تقسیم شدند که 15 نفر از آنها تحت تفکر انتقادی و 15 نفر تحت آموزشغیر مرتبط (آموزش مدیریت زمان) قرار گرفتند و گروه گواه تحت کاربندی عادی قرار گرفت پس از اجرای پیش آزمون ، و پس آزمون نمره تفکر انتقادی دانشجویان مشخص شد و درضمن معدل نیم سال اول ودوم دانشجویان از دانشگاه اخذ گردید.سپس بااستفاده از آمار توصیفی (میانگین ها،درصد رشد،جدول ها ونمودارها) وآمار استنباطی (با بکارگیری نرم افزار آماریSPSS و با استفاده از آزمون های T وتوکی و تحلیل واریانس) فرضیه های پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد: ، اولا: آموزش تفکر انتقادی به طریق ارائه شده موجب افزایش تفکر انتقادی دانشجویان می گردد.ثانیا:بین آموزش تفکر انتقادی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان ارتباط معناداری وجود داردو آموزش تفکر انتقادی موجب پیشرفت تحصیلی دانشجویان می شود.و ثالثا: با لحاظ کردن متغیرهای رشته تحصیلی و جنسیت،در میزان تاثیر آموزش تفکر اتنقادی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان تفاوت معنی داری ملاحظه نشد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، خوانش انتقادی، پیشرفت تحصیلی، آموزش، یادگیری و سنجش
|
  • S. Khan Mohammadi, A.R. Bafandeh Zendeh Pages 1-18
    This paper introduces a fuzzy-based model for analysis of organizational structure. This model has three stages. In the first stage, it applies a fuzzy system to obtain the desired structural dimensions (system’s outputs) based on the contextual dimensions (system’s inputs). According to management literature the most significant structural dimensions consist of formalization, centralization and complexity and the major contextual dimensions are strategy, technology, environmental uncertainty and size of organization. In this stage, the model estimates the present structural dimensions too. In the second stage, the model presents a fuzzy system to determine the mechanistic and organic aspects of organizational structure (theoretical structure), which is estimated for both of the desired and present status. In this stage the system’s inputs are computed structural dimensions in first stage and its out put is theoretical structure. Finally after testing the model, a method is presented to analyze the gap existing between the desired and present structure in the third stage.
    Keywords: structural dimensions of organization, contextual dimensions of organization, fuzzy set theory, organizational structure, contingency approach
  • A.A. Farhangi, V. Tarzami Nejad Pages 19-32
    Today, information and communication technologies (ICTs) are not only a simple tool for working but also draw on many contexts for changes in organizations. For example, changes in communication ways provide important challenges how we use ICTs for facilitating communication in organization. Effectiveness that ICTs play in collaborative communication is resulted fostering improvements in human resource development via coordination of communication abilities and capabilities. Together, these factors conduct communication empowerment and productivity, increase organizational communication efficiency. In previous thirty years, the extant literature findings are differences about ICT's effecting within organizations. In the other way, changes in the kinds of ICTs and different impact of everyone have reduced generalizable of previous findings. So, in this paper, we try to explain effectiveness of ICTs such as intranet, extranet, e-mail, teleconferences and etc on social structure variables (a succession of complexity and formalization) and physical structure variables (time-location independency of activities) that entail communication efficiency in base on communication empowerment inside the organization. These factors comprise elements of our conceptual model that depicts this literature in area of organizational communication. In order to fulfill the aim of the paper, the study was carried out among the performance employees in Islamic Republic Iranian Broadcasting (IRIB) which access ICTs and use it, till tested ourconceptual framework. Data are analyzed with SPSS and empirical analysis showed how data on ICTs make it possible that communicational empowerment is effected by formalization, time-location independency and finally complexity in hierarchy.
    Keywords: effectiveness of information, communication technologies (ICTs), Information society, organizational communication efficiency, Social structure, physical structure, communicational empowerment of human resource
  • M.R. Mohseni Azghandi, M. Seyyed Hoseini Pages 33-44
    Competition in the sphere of industry for the sake of betterment the quality of productions and services, is unavoidable. Therefore, due to the existing of old structures in the field of industry, these structures should be upgrade. In this present research, main structures, which include legal (governmental), economic, industrial, technological and inter – institutional aspects, were discussed. Then, we proceed to discuss the semiindictors through analytical diagrams and using point of views of experts. In the meantime, we attach due importance to these sixteen indictors through using various reliable decision – making methods. These importance were considered in two main spheres and discussed through two relatively independent methalogy along with indignant not close to the indicators. This importance, paid the way for discussing the vulnerability of indicators in the sphere of industry. In the other side, the main industry of the country according to the category provided by ministry of industry and mines, was discussed, In the final phase, the results achieved from two methods for ranking the sixteen indicators, were compared.
    Keywords: industries renovation, vulnerability of industries renovation, renovation indicators, technology
  • F. Rahnamaye Roudposhti, A. Aslani Pages 45-53
    Quality of controling and directing of firms and their patterns of finance are important discussions in corporate governance in recent years in the world .Ownership is a key element in corporate control and governance. Quality of ownership concentration of top stock holders affect directly patterns of finance. Implementation of specific financing pattern in southeast Asia led to financial crisis. This thesis survey control structure and patterns of financing of listed firms in Tehran stock exchange .Financial datas are issued by Tehran stock exchange in period 2000-2004 in the formes of balance sheet and income statement and other information are used in this thesis .Ownership concentration is measured by the proportion of shares owned by top one shareholders. The iranian corporate sector’s owenership concentration is categorized into three groups based on percentage of ownership (i) 0%-33% (ii) 33% 66% (iii) 66%-100%. By firm size, the corporate sector is divided into large, medium, and small companies, depending on capitals. The relationship bettween ownership concentration and firms size are tested, then their relations with patterns of financing (retained earning, debting, issuing equities) are tested. The effect of each above variables on sale and profitability are tested, too. The conclusions indicated, the most important source of financing in Iranian firms is debting, with average ratio 0.6, and also stock issue with average ratio 0.3 is the second, and retained earning with average ratio 0.1 is the thired patterns of financing in compare with other countries. Ownership and control of corporations in Iran are highly concentrated, ownership concentration of top one stockholder in Iranian firms held, on average 50/1 percent of shares, is the highest in compare with other countries. Based on a Regression analysis,there is statistically significant relationship between capital and profitability, increasing in capital led to high profitability and also reduction in depending on financing in debt and a little increase in issuing equities, in Iranian firms .On the other hand, results show a significant positive relationship between ownership concentration and financial leverage, as measured by total debt – to -total assets ratios.These are consistent with the hypothesis that companies with more concentrated ownership tend to engage in higher debt financing because their controling owners do not want to dilute their control by bringing in new equity holders.
    Keywords: Corporate Governance, Ownership Concentration, size, profitability, Majority shareholders, finance, Debting, Retained Earning, Equity issue
  • R. Najafbagy Pages 55-62
    Stress is a part of social life and urbanization. Lifestyle can affect our health and well being. Stress is the outcome or reaction of mind and body to anything which a person faces. Stress not only affects our health, but it would also affect our physical ability and strength. Therefore, those who enjoy from healthier mind and body, can better cope with stress, because body and mind are interconnected. Those individuals who become an active participant in their health care, try to learn how to cope with stress. We must find ways to control the harmful aspects of stress, and neutralize the negative effects of it on our social life. The effects of stress could be observed on all parts of our body and mind such as on our blood pressure, heart rates, physical and mental tiredness. There are various ways for tuning your body and your mind, and in this context, one can become own "biofeedback monitor.
    Keywords: Stress, Stressors, Stress Symptoms, Coping with Stress, Stress, Health
  • M.R. Setayesh, D. Ahadianpoor Parvin Pages 63-81
    This research has been done under title: Bankruptcy Prediction using Artificsl Neural Networks with camparsion to the Altman Model. The goal of this study is to provide exact explanation and presentation of theoretical basis of research and measurement of usefulness bankruptcy financial models. We presented the research hypotheses in order to provide suitable scientific context for the study. Hypothese 1: Artificsl Neural Networks and Altman models are suitable instrumental for prediction of bankruptcy. Hypothese 2: In prediction of bankruptcy one firm, have significant difference the resultsof this two models. The means of the research statements (Balance sheets, Income statement, cash flow statement) of the companies which were accepted in Tehran Stock Exchange. The library method was employed in data gathering. Statistical population of research includes active companies whose financial statements are accessable in Tehran Stock Exchange. The statistical sample of the research includes active companies in productive industries, from 1379 to 1384. In order to analysis data, We used statistical metods of nonparametric binomial, and for cointegration significant difference two models employed wilcoxon signed- rank test and sign test for hypothese 2. After analyzing the data the results gained id confirmed and supported by above tests.
    Keywords: Bankruptcy, prediction, Neural Network, Altman, Financial ratios
  • M.A. Afshar Kazemi, H. Asgarian Pages 83-101
    One of the important and determining sectors of each society is its higher education system. The higher education of each country is the factor which creates expert workforce and resolves the various problems of the country in a scientific way. In our society these factors and other various factors cause the everincreasing demand for continuation of higher education at the university and entry to this system and create a gap between the number of applicants and the existing facilities, encourage creation of new capacities (mostly with planning) because there is a delay between the beginning of capacity creation and its fruition. At time of delivery of newly-created capacities, again there is not a harmony between the demand and capacity. Sometimes this causes the existing capacities not to be filled and completed. In this research we have tried to model the structure of capacity-creation for applicants of entering the Iranian higher-education system and execute it in the framework of systemic thought and dynamic system tools in VENSIM software. Accordingly at first the main variables defining this system to a considerable extent are identified and realized and their relations are codified according to casual loop diagrams. Then its technical structure is completed through design of the main model according to Flow & Stock diagram and assimilated in the software. Through execution of model and analysis of its results the status of the higher education system in future, derived from today's policies and planning, will be specified. At last more important, more effective and more principal indexes will be identified. Some variables can be added to this model. Furthermore any strategy and solution can be tested and assessed without witnessing the probably negative consequences in real world.
    Keywords: Beer game, Dynamics Systems Modeling, Higher Education System, Delay, Capacity, Nonlinear system
  • A. Khalkhali, M. Sadooghi Pages 103-119
    The single direct way to succeed in teaching/learning methods is whether or not circumstances that provide a better thinking condition are taken in to account (Dewey, 1946). Critical thinking is that mode of thinkingabout any subject, content, or problem - in which the thinker improves the quality of his or her thinking by skillfully analyzing, assessing, and reconstructing it (Paul et al, 1997). Teaching "critical reading" should be at the core of any discussion of critical thinking (carr, 1990). The study with consideration to this hypothesis that, "critical thinking instruction affects on student's achievement" , presents a model in order to student's critical thinking assessment and studies on the effect of critical thinking instruction on student's achievement. Thus following hypothesizes are formed: Main hypothesis: critical thinking instruction affect on student's achievement. Derivative hypothesises: 1. the quantity of effecting critical thinking instruction on student's achievement is different, regarding their major field of study. 2. the quantity of effecting critical thinking instruction on student's achievement is different, regarding to their gender. 3. critical thinking instruction increases students critical thinking. On the basis of topic and purpose, this study is an applied one, while it is an experimental study regarding the procedures of data collection. In order to make the subjects of the study homogenous, a pretest-posttest design with a control group was used. The population of the study, includes conditioned students (those with term average score of less than 12 [ out of 20]). Studying in the first semester of the educational calendar 2005-06 in the Islamic Azad university at Tonekabon. They are studying science and humanities with various majors. The frequency of the population includes 485 conditioned students, from among whom 63 were randomly selected as samples, using the formula 2 2 2
    2 2
    . .
    . . .
    N d t s
    N t s
    R
    = . 30 were assigned into the experimental and 30 others, were also assigned into the control group of the study. The experimental group was divided into two sub-groups of 15 subjects: one sub-group was instructed critical thinking and the other was instructed on unrelated topic (time management). The control group was assigned to ordinary instruction. After the administration of the pretest and posttest, the subject's scores in critical thinking were determined; meanwhile, their semesters average scores were taken from university educational office. Then the hypotheses of the study were analyzed in descriptive statistics (Mean, percentage, tables and chart) and in inferential statistics (using the spss software, T-test, Tuki and the oneway ANOVA). The findings, show that first: teaching critical thinking instruction with the method presented in the study will increase students critical thinking. Second: there is a significant relationship between critical thinking and student's achievement: teaching critical thinking will increase student's achievement, and third, no significant difference was found in the degree of effect form critical thinking instruction on student's achievement, taking variables such as "major of study" and "gender" into consideration.
    Keywords: Critical Thinking, Critical reading, achievement, instruction, learning, Assessment